Meet the Coaches #7: Tufan

Published by Nathalie on

Vandaag stellen wij jullie graag voor aan coach Tufan. Lees zijn verhaal hieronder!

 

“Mijn naam is Tufan Kiziltekin. Ik ben een 23 jarige jongen met Turkse wortelen, geboren en getogen in Amsterdam. Recentelijk heb ik mijn master Health Economics afgerond. Op dit moment sport ik 5-6x per week en let ik vrij nauwkeurig op mijn voeding. Een gezonde levensstijl was niet altijd mijn prioriteit. Ik ben namelijk voor 18 jaar lang zwaarlijvig geweest. Mijn gewicht piekte op zo’n 107 kg. Ik had totaal geen idee over hoe men bewust moest omgaan met voeding of wat de correcte vorm van het squatten was. Maar op een gegeven moment maakte ik de keuze om mezelf te veranderen. En wanneer ik een keuze maak, sta ik er 100% achter. Ik houd niet van halve dingen. Men vraagt weleens: is het glas half vol of half leeg? Geen van beiden zou ik zeggen. Het glas is of vol of leeg. Dat betekent een toeweiding en 100% focus. Zo is dat bij mij ook gegaan, en heb ik ruim 37 kg verloren. 

Maar vervolgens voelde ik weer het tegenovergestelde: heel skinny. Vanaf dat moment ben ik gaan bouwen en zit ik inmiddels op zo’n 85-86 kg. Dagelijks neem ik ruim 3000 kcal op een dag, voornamelijk (50%-60%) uit koolhydraten. Ja, echt uit koolhydraten! Je zou niet moeten onderschatten wat je dagelijkse behoefte aan koolhydraten is; tenslotte is dat je brandstof. Ik voel me dan ook veel sterker en mijn prestatie is veel hoger wanneer ik daar genoeg van eet. Daarbij wil ik ook als tip meegeven om als pre-workout meal een koolhydraatrijke maaltijd te nemen, bijv. 80-120g havermout. Laat dit even twee uurtjes goed verteren, en stap dan in de sportschool, kijk hoe je je voelt!

Ik ben nog niet van plan om te ‘cutten’, oftewel af te vallen. Dit zal ik doen wanneer ik de mijlpaal van 90-95 kg heb bereikt. Ik wil er niet groot uitzien, puur omdat dat een geaccepteerd beeld is in de huidige maatschappij: een man hoort sterk en groot te zijn. Ik geloof er wel in dat een man sterk moet zijn, maar laten we dan eerst beginnen met het mentale aspect! Ik wil door middel van mijn fysiek laten zien hoe groot mijn hart is. Laten we eerlijk zijn, het is toch heel lief wanneer Hulk knielt voor een vrouw? Dan zeggen we toch allemaal? 😉 En niet eens zo zeer voor een vrouw, een mens hoort met zijn/haar hart een bijdrage te leveren aan de mensheid. Be good te people, it will come back to you.”

Voor meer informatie over Tufan en zijn coaching, klik HIER.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
X