Recept voor een rijke Marokkaanse pompoensoep

Published by Nathalie on

De zomer hangt nog in de lucht, maar de wind is kouder en we moeten ‘s avonds echt met tegenzin die trui uit de kast halen… geen beter moment om deze soep te maken! Hij is kleurrijk en zoetig (en zo een beetje zomers), maar zo rijk en voedzaam als een herfstgerecht. Yum!

Recept via simonedaponte.com 
Onderstaand recept maakt ongeveer vier porties (indien je het als maaltijdsoep serveert). Je kan dit recept daarom perfect gebruiken om te preppen voor een paar dagen (mits je het gekoeld bewaard). Je kan ook een grotere hoeveelheid maken en delen hiervan invriezen, zodat je altijd een makkelijke, snelle en lekkere maaltijd bij de hand hebt. Win-win!

Ingrediënten
1 flespompoen
1 (rode) paprika
400mL kokosmelk
250mL groentebouillon
100gr fetakaas
verse gember (ongeveer de grootte van een duim)
1 theelepel knoflookpasta of 5 teentjes
Ras el Hanout-kruiden, verse peterselie, zout en peper (de hoeveelheden naar smaak)
Naanbrood om erbij te serveren

Bereidingswijze
Schil de pompoen en haal de pitten eruit. Snij het in middelgrote blokjes en bak deze in een pan over middelhoog vuur met wat olijfolie (het liefst niet meer dan een eetlepel). Snij de paprika en doe dit bij de pompoen in de pan. Pureer de gember en knoflook (indien je teentjes gebruikt) zo fijn mogelijk en voeg dit aan de groenten toe. Nu kun je de bouillon en de kruiden er ook aan toevoegen. Laat dit voor ongeveer 5 a 10 minuten sudderen, voordat je de kokosnootmelk en feta eraan toevoegt. Doe nu ook het naan-brood in de oven (volg de instructies op de verpakking ervan) en laat de soep in de tussentijd verder sudderen. Zodra de pompoenstukjes zacht zijn, kun je de soep van het vuur halen en het pureren. Serveer de soep met het naan-brood en geniet ervan!

Categories: Recipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
X