Recept: Romige vegan risotto!

Published by Nathalie on

Hi guys!

Vandaag deelt blogger Simone weer één van haar heerlijke (maar simpele) recepten. Haar blog vind je hier.

Wat heb je nodig?

1 kleine bloemkool
250gr champignons
1 courgette
1.5L groentebouillon (let erop dat het echt veganistisch is, indien je dit belangrijk vindt)
Zout, peper, nootmuskaat, paprikapoeder

Notitie: Dit maakt een flinke hoeveelheid risotto (circa 5 a 6 porties zoals op de foto), wat het perfect maakt voor mealprep. Persoonlijk vind ik het lekker om een hele courgette te grillen/bakken (in plakjes) en dit te serveren met een portie risotto.

Bereidingswijze

Snijd de champignons in plakjes, bak deze in een koekenpan en leg ze daarna aan de kant voor later gebruik. Herhaal dit proces met de courgette, al kun je ook besluiten de plakken te grillen in een grillpan (dit vind ik zelf het lekkerst) indien je er een hebt. Snijd de bloemkool in grove stukken en kook dit in de groentebouillon. Voeg de gekookte bloemkool toe aan een blender met ongeveer 200mL van het kookwater, zout, peper en een snufje nootmuskaat (wees hier voorzichtig mee, want het heeft een sterke smaak!). Bak de ongekookte risotto op een laag (!) vuur met wat olijfolie voor circa 1-2 minuten. Voeg dan de saus uit de blender beetje bij beetje toe en voeg er alleen een nieuwe hoeveelheid bij als de vorige al volledig in de risotto is getrokken. Als je alle saus al hebt opgebruikt en de risotto is nog niet gaar (wat waarschijnlijk het geval zal zijn), voeg dan het overige kookwater/bouillon van de bloemkool toe totdat de risotto wel gaar is. Roer er dan de champignons doorheen en serveer een portie van de risotto bovenop de gebakken courgette.

Enjoy!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
X