Recept: Linzensalade met zoete aardappel

Published by Nathalie on

Hi allemaal,

Vandaag willen wij dit heerlijke en kleurrijke recept, gevonden op degroenemeisjes.nl, met jullie delen!

Simpel, clean, voedzaam en perfect om mee te nemen als lunch naar studie of werk!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

een groot blik linzen van Bonduelle (uitlekgewicht: 265 gram)
een klein blikje jonge velderwtjes van Bonduelle (uitlekgewicht 130 gram)
3 zoete aardappels (of 2 grote)
een granaatappel
een paar takjes verse munt
sla naar keuze
het sap van een halve citroen
3 eetlepels tahin
1/2 eetlepel agavesiroop
za’atar kruiden* (zoveel als je wil)
olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op 200 graden 

1. Maak de zoete aardappels schoon, houd de schil eraan, snijd in dunne plakjes. Leg ze op een bakpapier op je bakplaat, besprenkel met een beetje olijfolie en za’atar kruiden. Zet voor 35 minuten in de oven. Check tussendoor, misschien heeft je oven 5 minuten meer of minder nodig.
2. Spoel de linzen en de velderwtjes even af in een vergiet. Misschien is dit niet per se nodig, maar ik doe het toch altijd even met warm water. Je kunt er ook voor kiezen om de linzen en de erwtjes kort te blancheren.
3. Klop de pitjes uit de granaatappel. Dat doe je door de vrucht te halveren en met de bolle kant van een lepel op de schil te kloppen. Let op, er kan nogal wat granaatappelsap vrijkomen, en dat is behoorlijk roze/rood, dus dat is wel een risico met je kleding.
4. Snijd de munt in heel fijne reepjes.
5. Maak nu het sausje door de tahin te mengen met water, citroensap en de agave. Goed roeren! Als het een dikke saus blijft, voeg dan vooral een beetje extra water toe, zodat het een goed schenkbare dressing wordt.
6. Was de sla en leg dit in een mooie schaal. Verdeel hierover de linzen, velderwtjes en de gebakken zoete aardappel. Top af met de fijngesneden munt, de granaatappelpitjes en natuurlijk met de dressing.
7. Serveer met een lekker glas drinken en een broodje. Ik kies voor Turkse simit (‘ringbroodjes’) omdat de sesam erop lekker samengaat met de za’atar kruiden op de zoete aardappel.

Yum, enjoy!

Categories: Losing weightRecipes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »
X