#TrueStories Q&A ANDY

Stel je eens voor.

Mijn naam is Andy Balsing, ik ben 32 jaar en kom oorspronkelijk uit Hoorn maar woon nu in Maastricht vanwege mijn werk als golfprofessional. Sport heeft altijd een belangrijk deel uitgemaakt van mijn leven en ik heb dan ook een paar sporten aan de (sub)top mogen uitvoeren. Nadat ik in 2011 mijn eigen golfschool net over de grens van België ben begonnen kreeg ik het erg druk, en had daardoor minder tijd om veel te bewegen. Ik werkte vaak 60/70 uur in de week waardoor ik hiernaast in m’n vrije tijd weinig zin meer had om me in het zweet te werken. Nu sinds begin Maart 2015 zat m’n lichaam me in de weg en besloot ik dat het zo niet verder moest gaan. Ik voelde me slap en futloos. Ik probeerde de spiegel te vermijden en als ik er dan toch in keek werd ik daar niet gelukkig van. Ik besloot om te veranderen. Zowel qua werkattitude als lichamelijk. Ik heb mijn werk planning anders ingedeeld en besloot weer de sportschool in te gaan, maar nu beter gemotiveerd en voorbereid dan ooit!  

Hoe ben je in aanraking gekomen met ROAD2FIT?

Simpelweg door de social media van mijn vroegere klasgenoot Hung Nguyen. Ik was hem jaren uit het oog verloren en zag opeens op Facebookfoto’s voorbij komen van een sportlichaam dat veel mensen denk ik wel begeren. Ook zag ik op zijn instagram site @stay-inshape veel foto’s van voeding en voedingstips voorbijkomen. Na een simpel mailtje met wat vragen begon eigenlijk weer een leuk contact met gevolg dat ik begin April met het ’12 weeks road2fit’ programma ben gestart.

Wat waren je doelstellingen voordat je met ROAD2FIT begon?

  • Trots zijn op mijn lichaam
  • Mezelf gezond en fit voelen

Had je dit al eens eerder geprobeerd en wat was toen je struikelblok?

Ja, ik heb altijd veel gesport en ter ondersteuning van die sporten heb ik altijd fitness als basis gehad. Wat ik toen nog niet goed begreep is dat voeding (en discipline daarin) de sleutel tot succes zijn. Ik sportte vaak 4/5x in de week maar daarnaast at ik vrijwel alles wat op mijn pad kwam. Lekker eten is heel belangrijk voor mij. Ook associeer ik lekker eten vaak met gezelligheid. In het begin was het niet makkelijk om m’n draai te vinden. Maar de motivatie overwint tot nu toe! In mijn schema is nog steeds ruimte voor dit lekkere eten, de zondag is hier altijd voor gereserveerd.

Ook wilde ik graag afvallen. Ik ben 1,84m en woog 80kg maar Hung vertelde me dat ik helemaal niet moest afvallen maar dat ik spieren moest opbouwen en dat daardoor mijn vetpercentage automatisch zou afnemen. Vroeger deed ik altijd veel aan cardio als ik vond dat ik moest afvallen, dit werkte wel maar verbeterde de bouw van mijn lichaam niet erg.

Welke resultaten heb je behaald tijdens je ROAD2FIT-periode?

Pfoe, ik ben vooruitgegaan op vele onderdelen. Energieker, fitter, sterker, lichter en bovendien veel zekerder over mijn lichaam. Ik kan nog niet zeggen dat ik mijn doelstellingen voor 100% bereikt heb, maar je lichamelijk en geestelijk voelen veranderen geeft een grotere motivatie om door te gaan dan je je kunt voorstellen.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers?

Probeer doelen te stellen, voor zowel op korte en op lange termijn. Als je de kortetermijndoelstellingen behaalt 

The Bridge Building,
Bos en lommerplein 270 – 300
1055 RW Amsterdam

Facebook
YOUTUBE
Instagram

Translate »
X