#TrueStories Q&A INGE

Stel je eens voor.

Mijn naam is Inge, 24 jaar en kom uit Zwaag. Op het moment ben ik nog volop aan het studeren. Afgelopen jaar heb ik mijn diploma HBO-Rechten in ontvangst mogen nemen en besloten om daarna gelijk mijn studie te vervolgen. Deze studie volg ik aan de Open Universiteit en bestaat voor 95% uit zelfstudie. Dit betekent dat ik vaak dagdelen zittend doorbreng. Ik werk bij een supermarkt voor minstens twee dagen in de week en handbal bij Sportvereniging Westfriezen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met ROAD2FIT?

Via Facebook zag ik verschillende keren berichten voorbij komen. De afgelopen jaren was ik veel aangekomen en de berichten die ik op de Facebookpagina van ROAD2FIT zag inspireerden mij. Uiteindelijk heb ik besloten dat het zo niet verder kon en heb ROAD2FIT benaderd. Gelijk snel een reactie gekregen met allerlei informatie over het 12 weeks to fit programma. Ik heb aan de hand daarvan besloten om het programma te volgen.

Wat waren je doelstellingen voordat je met ROAD2FIT begon?

Voordat ik begon aan het 12 weeks to fit programma begon heb ik een intakeformulier moeten invullen. Op dat moment woog ik maarliefst 82,7 kg met een lengte van 1.69m. Ik was echt veel te zwaar. Ik wilde afvallen en mezelf gezonder en fitter voelen. Ik had voor mezelf de volgende doelstellingen opgesteld:

  • Het krijgen van een gezond BMI, dit zou ik bereikt hebben bij een gewicht van 69 kg.
  • 65 kg wegen na het 12 weeks to fit programma.

Ondanks dat mensen in mijn omgeving zeiden dat zoveel afvallen in korte tijd onmogelijk was werden mijn doelstellingen door ROAD2FIT gelukkig wel serieus genomen.

Had je dit al eens eerder geprobeerd en wat was toen je struikelblok?

Ik heb verschillende dingen geprobeerd. De struikelblokken waren voornamelijk dat ik geen stok achter de deur had. De voeding van de verschillende ‘diëten’ die ik heb gevolgd gaven mij te weinig energie waardoor ik het zwaar had om nog veel te kunnen sporten. Daarnaast zag ik ook niet snel resultaat, wat dan weer demotiverend werkte. Ik dacht ook dat ik wel redelijk gezond at, maar als ik nu kijk naar mijn voedingspatroon van toen, dan is dat echt niet het geval geweest.

Welke resultaten heb je behaald tijdens je ROAD2FIT-periode?

Ik weeg op het moment 64.1 kg en dat betekent dat ik gedurende mijn 12 weeks to fit ruim 18 kilo ben afgevallen. Mijn doelstelling van 65 kg heb ik dus bereikt. Ik heb mezelf nog nooit zo fit en goed gevoeld. Ik zit lekkerder in mijn vel, ben zelfverzekerder en ik heb onwijs veel over sport en voeding geleerd.

Wil je nog iets kwijt aan de lezers?

Dat ik begon aan het programma werd ik wel even met mijn neus op de feiten gedrukt. De eerste twee weken waren wel zwaar. Ik had veel last van hoofdpijn, mijn lichaam moest erg wennen aan alle veranderingen. Maar ik voelde me al snel veel beter en begon echt te wennen aan alle ‘nieuwe’ dingen. De structuur van de voeding- en sportschema’s hebben echt zo geholpen. Zonder de goede begeleiding van Behrooz had ik mijn doelstellingen nooit kunnen behalen. Al mijn vragen werden heel snel en duidelijk beantwoord en ik werd continue gemotiveerd door de enthousiaste mailtjes die ik iedere keer weer kreeg. Een goed voorbeeld is de eerste maaltijd van de aller eerste dag. In het voedingsschema stond een havermoutshake. Vol enthousiasme maakte ik de shake en nam ik de eerste slok. Ik moest daar meteen van kokhalzen. Meerdere keren heb ik geprobeerd hem op te drinken. Ik ben iemand die niet snel opgeeft, maar de shake wilde maar niet in mijn lichaam blijven. Ik heb dit doorgegeven aan Behrooz en mijn schema werd direct aangepast. Naarmate de weken vorderde en ik gewend was aan andere voeding heb ik weer opnieuw de shake genomen. Toen ging dit gelukkig zonder problemen! Dit voorbeeld bewijst wel dat ik echt serieus genomen werd en dat er gelijk een oplossing voor bedacht werd. Door ROAD2FIT voel ik me nu gezond en fit. Ik ben onwijs trots op mezelf dat ik mijn doelstellingen behaald heb. Alles is er zoveel beter door gaan worden. Kortom, het volgen van 12 weeks to fit is echt iedereen aan te raden!

The Bridge Building,
Bos en lommerplein 270 – 300
1055 RW Amsterdam

Facebook
YOUTUBE
Instagram

Translate »
X